T'Ajuda A-vital

Des de TAJUDA i en col · laboració amb A-vital Mallorca hem dissenyat una sèrie d'activitats formatives dirigides a la seva organització de cara a poder atendre la gent gran de la seva comunitat. - Xerrades Introductòries dirigides a cuidadors - Curs monogràfic sobre "Cures a Persones Dependents" - Curs monogràfic sobre "La cura del cuidador" - Tallers de Memòria per a "joves" de la 3 ª Edat - Estimulació Cognitiva per a persones amb deteriorament cognitiu. 

 

XERRADES INTRODUCTÒRIES PER A CUIDADORS 

Objectiu: que els cuidadors de persones dependents coneguin la importància de cuidar-se a si mateixos per poder cuidar bé i durant el temps necessari al familiar que depèn de l', Posar en el seu coneixement una sèrie de suports i ajudes mitjançant les quals poder realitzar una bona cura de la seva familiar i de si mateix (serveis, ajudes institucionals, suports tècnics, etc ...).

Durada: 2 hores aproximadament

Dirigit a: cuidadors responsables d'una persona dependent sempre que siguin familiars directes.

Metodologia: pràctica i participativa. Es realitzarà exposició dels temes d'una manera esquemàtica, fomentant la participació dels assistents per crear un clima de confiança i d'ajuda mútua.

Preu: GRATUÏT 

Nombre mínim d'assistents per realitzar l'activitat: 20 assistents 

 

CURS MONOGRÀFIC SOBRE CURES A PERSONES DEPENDENTS 

Objectiu: donar conceptes i coneixements bàsics a les persones que realitzen el treball de cuidadors tant en l'aspecte anímic del treball com en l'aspecte tècnic referit a la forma de realitzar aquest treball per tal d'evitar problemes com caigudes, nafres, etc ...

Durada: 9 hores (3 sessions de 3 hores).

Continguts: • Tipus i nivells de dependència. • Nutrició i dietètica dirigida a la millora de la persona dependent. • Higiene, productes: avantatges i desavantatges. • Perills i riscos. • Prevenció d´escares. • Tècniques de Mobilització del pacient. • Registres i controls que s'han de realitzar per un bona cura del pacient.

Preu: 30 euros per assistent

Dirigit a: Cuidadors habituals tant familiars com personal assalariat per realitzar aquestes funcions que desitgin millorar i conèixer tècniques per al correcte cura de la persona dependent. 

* El curs es realitzarà amb un mínim de 8 assistents. 

 

CURS MONOGRÀFIC SOBRE LA CURA DEL CUIDADOR 

Objectiu: ajudar els cuidadors a ser conscients de la responsabilitat que tenen no només de tenir cura de la persona dependent sinó de tenir cura de si mateix, mitjançant el reconeixement de la seva situació i compartint amb altres persones les seves experiències i vivències. Aconseguir una millora psicològica i física de les persones que realitzen les tasques de cuidador principal d'un familiar per així poder continuar realitzant aquesta tasca d'una manera òptima i sana.

Dirigit a: persones cuidadors principals d'una persona en situació de dependència en cas de familiars directes (no dirigit a cuidadors professionals assalariats).

Durada: 9 hores (3 sessions de 3 hores). continguts: • Sentiments del cuidador d'una persona dependent. • Fases psicològiques del cuidador. • Perills per al cuidador: físics i psicològics. • Quan i perquè he de demanar ajuda i COM. • Millores necessàries per al cuidador: la importància de cuidar-se a si mateix • I ara què? Preparar-se per al moment del dol.

Preu: 30 euros per assistent. 

* El curs es realitzarà amb un mínim de 8 assistents. 

 

TALLER DE MEMÒRIA PER A ADULTS. INICIACIÓ 

Objectiu: • Preservar l'autonomia del subjecte aprofitant la utilització dels seus recursos. • Augmentar la qualitat de vida dels subjectes.

Dirigit a: persones majors de 65 anys que no pateixin cap malaltia neurodegenerativa diagnosticada i que creguin que últimament tenen petits oblits o distraccions propis de l'edat i els agradaria exercitar la seva memòria d'una forma sana i divertida. 

Metodologia: Pràctica i participativa. Es realitzaran activitats i dinàmiques grupals i es dissenyarà un seguit d'activitats dirigides a l'entorn del grup com per realitzar el participant a nivell individual a casa.

Durada: 16 hores. 8 sessions de 2 hores (recomanable 1 vegada per setmana).

Preu: 10 euros la sessió (total taller 80 euros per persona a realitzar en 2 mesos). 

* El curs es realitzarà amb un mínim de 8 assistents. 

 

ESTIMULACIÓ COGNITIVA-PER A PERSONES AMB DETERIORAMENT COGNITIU 

En aquest tipus d'activitat hem de fer valoracions detallades i realitzar programes individualitzats. Les sessions es podran realitzar en grups molt petits (màxim de 6 persones) i es tracta de programes personalitzats. 

Dirigit: a persones amb una demència o una patologia neurodegenerativa diagnosticada. 

Preu: a consultar, depèn de nombre total d'assistents. 

 

Contacti amb A-vital, l’informarem de qualsevol dubte que tengui sense cap compromís.

 

Formulari de contacte

Tots els camps són requerits

Localització

On estem per si ens vols visitarr

AVITAL

2014 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos